Cv-storing

Wij vinden het belangrijk dat u er warmpjes bij zit. Daarom kunt u altijd bij ons terecht als er een storing is. U kunt kiezen voor een los onderhoud of een servicecontract. Het servicecontract zorgt voor extra zekerheid bij storingen aan uw cv-ketel voor een aantrekkelijke prijs per jaar.

Rieko-CV-radiatorAls u een storing aan uw cv heeft kunt u de volgende punten checken:

Hoe herken ik een cv-storing?

U merkt dat u de verwarming het niet doet of dat u geen warm water hebt. Op de meeste ketels wordt dan ook een storingscode getoond. In de gebruikshandleiding wordt aangegeven welke storing bij deze code hoort. Schrijf deze code op en geef deze aan ons door als u belt. Als u de cv-ketel reset zal de getoonde code mogelijk verdwijnen.

Hoe reset ik mijn cv-ketel?

Gebruik de resetknop op uw ketel (indien aanwezig) om uw ketel te herstarten (zie de handleiding van uw cv ketel). U kunt ook herstarten door de stekker één minuut uit de contactdoos te nemen en weer terug te plaatsen..

Wat u zelf kunt controleren

  1. Staat de gaskraan geheel open? De gaskraan kunt u vinden bij de meter en bij de cv-ketel. Zo niet, dan opent u de kraan. Daarna start u de cv-ketel opnieuw (resetten).
  2. Zit de stekker van de cv-ketel in de contactdoos? Zo niet, dan stopt u de stekker in het stopcontact en start u de cv-ketel opnieuw. Controleer ook de zekeringen of aardlekschakelaar in de meterkast.
  3. Controleer of de temperatuur op de kamer- of klokthermostaat hoog genoeg ingesteld staat. Of zet de klokthermostaat op het dagprogramma. Controleer ook de batterijen van de kamerthermostaat.
  4. Als u een combiketel heeft, controleer dan of alle warmwaterkranen goed afgesloten zijn. Een combiketel zorgt – naast de centrale verwarming – ook voor warm tapwater voor de douche en de (keuken)kraan. Als een kraan zelfs maar een beetje drupt kan dit de oorzaak zijn van het niet warm worden van de verwarming.
  5. Staan er voldoende radiatorkranen open (minstens twee)? Dit is nodig i.v.m. de doorstroming.

Cv-ketel bijvullen

Controleer de druk van de cv-ketel. De druk moet tussen de 1.0 en 2.0 bar zijn. Vul indien nodig bij.

  1. Sluit de vulslang aan op de (wasmachine)koudwaterkraan in de buurt van de cv-ketel en laat de slang voorzichtig vollopen. Dit voorkomt dat u  lucht in de installatie brengt. Breng de slang nu ook aan op de vulkraan van de cv-ketel en draai de kraan (meestal rood) op de cv-ketel een kwartslag open.
  2. Vul nu het systeem bij door de koudwaterkraan open te draaien tot de druk op de meter (of digital display) tussen 1.5 en  2.0 bar is gekomen. Draai de koudwaterkraan nu dicht en draai daarna de cv-vulkraan dicht (kwartslag draaien).
  3. Verwijder daarna de vulslang. Let op: er kan nog wat water uitlopen. Dop de vulkraan op de cv-ketel weer af.

Indien de storing niet verholpen is, neem dan contact met ons op voor een afspraak.